Добре е пилешкото филе за шишчетата предварително да се марнова. Вместо пресен ананас можете да използвате такъв от консерва, като предварително излеете сока, а плодовете леко подсушите.

Продукти: 300 г пилешко филе, 200 г ананас, 4 наденици (кремвирши или дебърцини), 3 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. соев сос, 1 ч. лъж. захар, сол, млян черен и червен пипер на вкус

Приготвяне: Нарежете пилешкото филе на кубчета и поставете в купа.

В друга купа смесете 1 супена лъжица. растително масло, соев сос, захар, сол, пипер и червен пипер и 1 суп. лъж. вода. С получената маринатата полейте месото и разбъркайте добре. Мариновайте поне 1 час (спокойно можете да го оставите за през нощта).

Нарежете колбаса и ананаса на малки парченца. Нанижете шишчетата, като редувате парче пиле, колбас и ананас.

Поставете върху намазан с растително масло грил или скара и печете 15-20 минути, като периодично ги обръщате.