Отворените пайове са чудесна възможност за бърза и лесна закуска. Те могат да се сервират горещи заедно със зеленчукова салата, охладени или да се вземат, когато тръгнете на разходка сред природата.

Продукти: 1 лист готово бутер тесто, 2-4 тиквички, 1 глава лук, 3 яйца, 250 г кашкавал, 2 суп. лъж. масло, 1 суп. лъж. сушен босилек, 1 суп. лъж. сушен риган, сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне: В малка тенджерка разтопете маслото и запържете нарязания лук, докато омекне.

Добавят се настърганите и леко изстискани тиквички. Запържват се за още 5-10 минути, като от време на време разбъркваме.

В купа разбийте яйцата и добавете сушените подправки, солта и черния пипер. Постепенно прибавете лука и тиквичките. Разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте.

В намазана с масло тава поставете леко разточеното бутер тесто, като отстрани оформите леко задигнати бордове. Изсипете в средата пълнежа от тиквички и заравнете. Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути.