Отворен пай с тиквички

31 юли 2019
Кулинария
42516
 

Отворените пайове са чудесна възможност за бърза и лесна закуска. Те могат да се сервират горещи заедно със зеленчукова салата, охладени или да се вземат, когато тръгнете на разходка сред природата.

Продукти: 1 лист готово бутер тесто, 2-4 тиквички, 1 глава лук, 3 яйца, 250 г кашкавал, 2 суп. лъж. масло, 1 суп. лъж. сушен босилек, 1 суп. лъж. сушен риган, сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне: В малка тенджерка разтопете маслото и запържете нарязания лук, докато омекне.

Добавят се настърганите и леко изстискани тиквички. Запържват се за още 5-10 минути, като от време на време разбъркваме.

В купа разбийте яйцата и добавете сушените подправки, солта и черния пипер. Постепенно прибавете лука и тиквичките. Разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте.

В намазана с масло тава поставете леко разточеното бутер тесто, като отстрани оформите леко задигнати бордове. Изсипете в средата пълнежа от тиквички и заравнете. Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути.

Още от Кулинария
0

С леща и кисело зеле  Тази рецепта ще се хареса на тези, които обичат супи без месо или риба. Имаме нужда от: 100 г леща, 2 картофа, 1 глава лук, 1 морков, 100 г кисело зеле, 20 г доматена паста

0

Можете да поглезите себе си и семейството с тези невероятни чорби през студения сезон. Ако навън е студено и облачно, една вкусна и засищаща супа за обяд ще ви помогне да се стоплите

0

Създателите на много битови предмети са обмислили внимателно и най-малките детайли за по-лесното им използване. Но не всеки знае за допълнителните функции на нещата в кухнята, с които сме свикнали

0

Важно е дори най-скромната да е вкусна и приготвена с любов Пълноценна и здравословна закуска е най-важното хранене за деня. Тя ни осигурява необходимата енергия и хранителни вещества за нормално

0

Заслужава си да опитате На Свети Валентин всяка влюбена в живота домакиня би искала да зарадва близките си с вкусни и необичайни ястия. Днес ви предлагаме оригинално и романтично меню

Последни новини
0

През преходния период българските земеделски производители могат да разчитат на над 1 млрд. евро по ПРСР и плана за възстановяване До края на юни 2021 г

0

Градинарите, които събират семена от сортове от собствената си градина, трябва да ги проверят преди да ги засеят. За целта разстелете семената от даден сорт и ги проврете внимателно

0

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, предаде НИМХ, цитиран от БТА.  До полунощ преваляванията почти навсякъде ще спрат и вятърът ще стихне

0

Категорични са специалистите от Кортева Агрисайънс * Какви са предложенията на фирмата за новия сезон Предстои пролетната сеитбена кампания, която започва със слънчогледа

0

Увеличават теглото си 4-5 пъти, а средният дневен прираст е над 1 кг Бозайният период при кончетата продължава около 6 месеца и всяко увеличава теглото си 4-5 пъти при среден дневен прираст над 1 кг

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Доста разсадници предлагат облепиха. Потърсете информация в интернет и преценете от кой от всички ще ви е най-изгодно и най-удобно да закупите растението. Ние не препоръчваме, тъй като не сме...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

1426 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, което е с 1578 случая по-малко от вчера. За последното денонощие са направени общо 10 473 теста, oт които 6780 са PCR, а 3693 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 259

Ердоган взел на мушка най-обичаното от местните пространство за споделяне и табла заради свободното говорене без контрол Механата за турците е нещо много повече от място за хапване и пийване, казват местните. Тя е преди всичко пространство за общуване, за социални контакти, където можеш да си споделиш проблемите и да побистриш политиката

Григор Димитров и приятелката му са във Флорида, където най-добрият ни тенисист се готви за турнира в Акапулко. В Сарасота бившият номер 3 в света работи с треньора си Данте Ботини. В свободното си време Григор и Лолита Османова посетиха магазин за донъти. "Ето това е истината", коментира Димитров, докато хапваше от сладкишите