Сервирайте поръсена с пресен копър и парченце лимон

Продукти: 6 пилешки бутчета, 1 глава лук, 1/2 ч. чаша ориз, 4 яйца, 1 лимон, 2 ч. лъж. черен пипер на зърна, 1 суп. лъж. сол, 8 ч. чаши вода

Приготвяне: За пилешкия бульон поставете бутчетата в дълбока тенджера. Залейте с водата, добавете разрязания наполовина лук, сол и черен пипер.

Покрийте с капак и на силен огън изчакайте да заври, след което намалете котлона и варете около 40 минути. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Прецедете бульона в друга тенджера и отделете 2 чаши. Останалото количество поставете отново на котлона и оставете да заври. Сипете ориза и варете до полуготовност. Прибавете обезкостеното месо и продължете на слаб огън да варите.

В отделна купа разбийте яйцата на пяна. Добавете лимоновия сок и като продължавате да разбивате постепенно прибавете отделения бульон. Получената смес излейте в тенджерата, разбъркайте добре и варете още 5 минути, докато супата се сгъсти.