Сладкиши с вишни и череши

05 юли 2019
Кулинария
9045
1 2 3
 

Пай с ананас

Продукти: 100 г брашно, 2 яйца, 1 пак. бакпулвер, масло (100 г за тестото и 50 г за отгоре), захар (75 г за тестото и 35 г за отгоре), 7 шайби ананас от консерва, 7 едри череши

Приготвяне: Разбийте 50 г масло и 35 г захар. С получения крем намажете добре дъното и страните на тава за печене. Подредете на дъното шайбите ананас и в средата на всяко кръгче поставете по една череше, на която сте махнали костилката.

От башното с бакпулвера, яйцата, 100 г масло и 75 г захар пригответе тестото. Залейте с получената смес ананаса.

Печете в загряга до 180 градуса фурна за 35 минути. Изключете фурната и оставете за още 5 минути. Обърнете пай върху голяма плоска чиния.

Шейк

Продукти (за 1 доза): 1 ч. чаша прясно изцеден сок от вишни или череши, 100 г плодове от череши или вишни, без костилки, 1 банан, 1 ч. лъж. мед

Приготвяне: Измийте плодовете. Всички съставки се изсипват в дълбока купа или чаша от блендер. Медът се прибавя в случаите, ако използвате вишни. При сладките череши не се налага.

Разбийте с блендер. Шейкът трябва да се получи гъст, трябва да има плътна и еднородна консистенция. Ако се налага добавете още плод.

Разлейте шейка в чаши и украсете с цели плодове и листа от мента.

Мини-кексчета

Продукти: 250 г брашно, 2 яйца, 100 г масло, 1 пак. бакпулвер, 150 г кисело мляко, 150 г череши или вишни, 75 г захар, ванилена захар на вкус.

Приготвяне: Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Разбийте яйцата. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Прибавете захарта, разбитите яйца, киселото мляко, мекото масло и плодовете, на които сте махнали костилките.

С получената смес напълнете малки форми за кекс и печете 20-25 минути на 180 градуса. Кексчетата трябва да се надигнат и да получат златист загар.

Още от Кулинария
0

Това е най-лесната рецепта за сладко от сливи. При нея не се налага продължително варене на плодовете или мъчително и досадно претриване през цедка. Получава се доста гъсто, и много вкусно сладко

0

Тортата "Панчо" е много популярен и невероятно вкусен десерт. Приготвя се лесно и в същото време изглежда много празнично. Много е лека и сочна, заради заквасената сметана

0

1. Доматен сос Подходящ за барбекю и шишчета (най-добре за свинско и телешко месо). Рецепта: 1 литър доматен сок с пулпата (доматено пюре или пасирани домати)

0

Крушата е много вкусен и изключително здравословен плод. Сочната узряла круша съдържа голямо количество витамини, пектин, фибри, танини. По време на консервиране повечето от тези вещества остават в

0

Продукти: 500 г телешко месо, 300 г пресни гъби, 2 глави лук, 150 г холандско сирене, 125 г трапезна майонеза, млян черен пипер, сол Приготвяне: Измийте пресните гъби и ги сложете в тенджера с

Последни новини
0

Жълт код за силен вятър над морето е в сила за три области на страната на 18 септември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

0

Пчели от семейства с лабораторна диагноза Nosema ceranae (нозематоза) в комбинация с вирус, деформиращ крилата и остър вирусен паралич показват признаци на масово пълзене пред кошерите

0

Законопроект, предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната от 1 януари 2021 г., е внесен в парламента. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Петя Алтимирска

0

Още в първите години трябва да се формира короната, като за целта се избират най-силните и най-дълги скелетни клони. На един храст са необходими от 3 до 5.

0

Пчелите, излюпени през август са тези, които зимуват. През август семействата се третират срещу акара Varroa destructor. Тогава трябва да се третират и семействата с НОЗЕМАТ ХЕРБ или НОЗЕМАТ ХЕРБ

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Техническият директор Пламен Костов за втори път дърпа шалтера по време на вътрешен бунт - през 2001 г. “Хоризонт” се бунтува срещу генералния директор Иван Бориславов, разказа Красимир Луканов във фейсбук Техническият директор на БНР Пламен Костов е спрял излъчването на програма “Хоризонт” на 13 септември

Тайните клиенти ще ходят по гишетата, ще следят за любезност, бързина и приятен вид. Ще пишат и на имейла и ще звънят по телефона Тайни клиенти ще ловят по сценарии мудни чиновници. Те ще следят дали администрацията не тормози хората за излишни документи. Ще отразяват и дали служителите са били достатъчно вежливи и усмихнати

“Ще бъда по-щастлив на рождения си ден, ако вместо подаръци и цветя съберем добрина. Разчитам на вашата съпричастност.” Това е написал в поканата си до старозагорци кметът на града Живко Тодоров, с която кани съгражданите си на 38-ия си рожден ден. Тържеството е в деня на личния му празник 21 септември, събота