Пай с ананас

Продукти: 100 г брашно, 2 яйца, 1 пак. бакпулвер, масло (100 г за тестото и 50 г за отгоре), захар (75 г за тестото и 35 г за отгоре), 7 шайби ананас от консерва, 7 едри череши

Приготвяне: Разбийте 50 г масло и 35 г захар. С получения крем намажете добре дъното и страните на тава за печене. Подредете на дъното шайбите ананас и в средата на всяко кръгче поставете по една череше, на която сте махнали костилката.

От башното с бакпулвера, яйцата, 100 г масло и 75 г захар пригответе тестото. Залейте с получената смес ананаса.

Печете в загряга до 180 градуса фурна за 35 минути. Изключете фурната и оставете за още 5 минути. Обърнете пай върху голяма плоска чиния.

Шейк

Продукти (за 1 доза): 1 ч. чаша прясно изцеден сок от вишни или череши, 100 г плодове от череши или вишни, без костилки, 1 банан, 1 ч. лъж. мед

Приготвяне: Измийте плодовете. Всички съставки се изсипват в дълбока купа или чаша от блендер. Медът се прибавя в случаите, ако използвате вишни. При сладките череши не се налага.

Разбийте с блендер. Шейкът трябва да се получи гъст, трябва да има плътна и еднородна консистенция. Ако се налага добавете още плод.

Разлейте шейка в чаши и украсете с цели плодове и листа от мента.

Мини-кексчета

Продукти: 250 г брашно, 2 яйца, 100 г масло, 1 пак. бакпулвер, 150 г кисело мляко, 150 г череши или вишни, 75 г захар, ванилена захар на вкус.

Приготвяне: Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Разбийте яйцата. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Прибавете захарта, разбитите яйца, киселото мляко, мекото масло и плодовете, на които сте махнали костилките.

С получената смес напълнете малки форми за кекс и печете 20-25 минути на 180 градуса. Кексчетата трябва да се надигнат и да получат златист загар.