Въздушна и нежна, напомня суфле или омлет

Продукти: 600 г тиквички, 3 яйца, 200 г лук, 3 парчета топено сирене, 3 суп. лъж. олио, 2 скилидки чесън, сол на вкус.

Приготвяне: Вземете тиквичките, старателно ги измийте и изрежете дръжките. Настържете ги в дълбока купа и посолете малко. Оставете за около 10-20 минути, така че зеленчукът да си "пусне сока".

Междувременно почистете и измийте лука. Нарежете го на много тънки, почти прозрачни кръгчета (още по-добре - на полумесеци). Пристъпваме към рязането на топеното сирене. То се реже на филии, а за да не ви залепва за ножа, преди работа намокрете острието. Това значително ще опрости задачата.

Вземете тенджера, за предпочитане с дебело дъно и сипете в нея олиото.

Внимателно прехвърлете тиквичките, като с ръце допълнително изстисквате останалата течност. Добавете нарязания лук и топеното сирене. Поставете тенджерата на слаб котлон и загрейте, като не забравяте да бъркате сместа. Разбъркването трябва да продължи, докато сиренето се разтопи напълно.

Почистете чесъна, с помощта на преса смачкайте скилидките и ги прибавете към тиквичките. Посолете още веднъж. Изключете печката и оставете сместа да се поохлади.

В отделна купа разбийте яйцата до получаването на въздушна пяна. Внимателно прибавете към тиквичките и разбъркайте с помощта на дървена лъжица до получаването на гладка смес.

Получената смес се излива в предварително намазана с масло тавичка.

Печете в загрята до 180 градуса фурна за около час.

Готова запеканка има апетитна златиста корична и чудесен аромат.

Добър апетит!