Продукти: 300 г телешко месо, 2 моркова, 2 глави лук, 2 големи картофа, 2 суп. лъж. растително масло, 2 л. вода, 1 оп. доматено пюре.

Приготвяне: Нарежете телешкото на кубчета. Почистете морковите, картофите и лука. Нарежете зеленчуците на кубчета. Загрейте водата до завиране.

В отделна тенджера, на дъното, изсипете растително масло и го загрейте. Запържете лука и морковите до златисто и добавете доматеното пюре. Прибавете телешкото месо и разбъркайте.

Покрийте и задушавайте месото на слаб огън за около час. Прехвърлете в съда с горещата вода. Двайсетина минути преди супата да е готова, добавете картофите. Сервирайте гулаша с пресен чеснов хляб например.