1. Здраве и бодрост

Продукти: 1 връзка спанак, 1 суп. лъж. белени семки (сурови), 1 червен портокал, 1 суп. лъж. сирене, сол на вкус, зехтин

Измийте внимателно листата на спанака. Попарете ги с вряла вода. Излейте водата и изцедете. Накъсайте листата в дълбока купа. Добавете семките (можете да използвате и кедрови ядки, накълцани орехи или фъстъци). Прибавете нарязания на парченца червен портокал. Може да ви звучи малко странно комбинацията, но повярвайте че е много вкусно. Поръсете отгоре с натрошеното сирене. Полейте със зехтин и разбъркайте добре.

2. Сутрешна картина

Продукти: 1 връзка киселец, 2 репички, 1 яйце, чери-домати, 3 стръка зелен лук, сол на вкус, зехтин

Яйцето се сварява твърдо. Докато то се вари, измийте и нарежете на ситно лука и киселеца. Репичките, без да се белят, се нарязват на тънки, полупрозрачни кръгчета. Доматчетата нарежете на четвъртинки. Посолете и разбъркайте.

Разрежете свареното яйце на четири и поставете отгоре на салатата. Подправете със зехтина.

Тази салата е за онези, които всяка сутрин ядат варено яйце и зеленчуци, но като едни истински естети, искат салатата им да изглежда красиво.

3. Симфония от вкусове

Продукти: 1 връзка спанак, 2 суп. лъж. нар на зърна, 6 чери-домати, 1 ябълка, 1 суп. лъж. сладко от касис или боровинки, 5 маслини, шепа сирене фета на кубчета, сол на вкус, зехтин

Листата от спанак се измиват внимателно, изцеждат се от водата и се прехвърлят в дълбока купа. Ако са големи листата, можете да ги накъсате. Прибавете нарязаните на четвъртинки домати, маслините без костилки и обелените и нарязани на парченца ябълки. Добавете плодовете от сладкото. Накрая прибавете сиренето фета, подправете със зехтина и внимателно разбъркайте.