Кучето лае без причина?

18 май 2019
Домашни любимци
14976
Няма снимка
Добре обученото куче знае командата "Мълчи"
1 2
 

Можете да го отучите - с търпение и килограми лакомства

Периодичното и безпричинното лаене действа на нервите и на най-търпеливия човек. Представете си какво и е на съседите, гостите и минувачите.

Отучването на кучето от безпричинния лай е много трудно, да не говорим за процеса при възрастното куче. За целта се запасете с търпение и с...килограми лакомства. При постоянна дресировка това може да стане буквално след 2 месеца.

Често самите стопани допускат грешки при възпитанието без сами да си дават сметка за това. Основната грешка е, когато кучето започне да лае, стопанинът му да го гали и успокоява. За кучето това става навик, че когато лае, го галят.

Друга грешка на стопанина е да започне да играе или да дава лакомство.

И отново това се превръща в условен рефлекс

Изводът е по време на ненужен лай кучето да не се гали, поощрява и да му се отделя внимание.

Поощрявайте кучето само тогава, когато с лая си предупреждава за опасност, приближаване на чужди хора или изразява радост при среща със стопанина си.

Кучето не може да не лае - по този начин то изразява емоциите си. Но трябва да може да контролира този лай

За целта трябва да обучите кучето си на командите "Глас" и "Мълчи", като не трябва да се заменя командата "Мълчи" с командата "Тихо".

За обучението на командата "Мълчи" трябва да почакате, когато кучето спре да лае, да кажете командата строго, след това да му дадете лакомство. Непременно трябва да го научите на командата "Не".

Начинаещите стопани на кучета е добре при обучението на използват кликер.

Експертите съветват да не се отчайвате, ако първите седмици нищо не се получава. Главното е да не се отчайвате и да продължавате обучението. С някои кучета обучението върви бързо, а има породи с упорит характер или пък които късно се развиват.

Ако сте последователни - повтаряте и повтаряте всеки ден, ще имате резултат след около 2 месеца.

Основно кучетата започват да разбират какво искат от тях още след месец.

Още от Домашни любимци
0

Сутрин или вечер Хранете хамстера веднъж на ден: сутрин или вечер. Специалистите не са определили кога именно, но е важно храненето да е редовно Така че си изберете време и се придържайте към него.

0

Сали Бърки от Озарк, щата Мисури, е любителка на животните, затова в един от най-важните дни от живота й решава да съвмести приятното с полезното. Местният приют за животни се нуждаел от поддръжка и

0

Как да успокоите нервната пациентка Котките не обичат да ходят на лекар. Те чувстват предстоящата опасност и се мъчат да се скрият или се държат агресивно.

0

Кралският ловец на мишки остава на "Даунинг стрийт" 10 и след оставката на Тереза Мей, съобщава Ntdtv. Да пускат Лари на улицата е рутинна задача на служителите в резиденцията на британския премиер

0

Австралиецът Матю Евънс получил писмо от градския съвет, в което му съобщават, че ако продължи да разхожда домашния си любимец Грухчо из града, ще го глобят за нарушаване на обществения ред с 806

Последни новини
0

След горещините през почивните дни в страната отново дойдоха бури и порои. Валежите засегнаха Североизточна и Югозападна България. В някои райони на Стара планина паднаха и градушки.

0

Ресурс от 26 300 000 лв. по помощта de minimis утвърди Управителният съвет на ДФ „Земеделие” за животновъдите, отглеждащи крави и юници, биволи, овце-майки и кози-майки.

0

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“-РА утвърди финансов ресурс в размер на 600 000 лв. по схема de minimis на земеделските стопани в сектор „Пчеларство" за компенсиране на разходи,

0

При изграждането на изкуствени маточни килийки, след като восъкът застине, шаблонът се потопява още 2-3 пъти, но все по-плитко с по 1-2 мм. Така се получават маточни килийки с по-тънки стени,

0

Ротавирусната инфекция и колибактериозата в свинефермата водят до значителни икономически загуби. Шансовете за възстановяване на болните животни са малки, лечението е скъпо и неефективно.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:За борба с гризачите се накисват дървени стърготини в разтвор на дезинфектанта креолин и се разхвърлят около овошките. Освен това можем да натрием стволовете на дърветата с гранясала сланина, тъй като...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Калоянчев е Ван дер Любе, дъновистка - баба Парашкева Първият филм за Георги Димитров е заснет през 1956 г. от съветския режисьор и сценарист Лев Арнщам. През 1971 г. Христо Христов снима “Наковалня или чук”, а през 1981 г. испанецът Хуан Антонио Бардем режисира “Предупреждението”. “Урок на историята” е сниман в София,

Сара Брайтман е световноизвестна звезда, чийто глас обхваща 3 октави. На 20 октомври тя ще пее пред българска публика по покана на “София мюзик ентърпрайзис”. Концертът ѝ е част от световното ѝ турне HYMN: Sarah Brightman In Concert. С него представя последния си студиен албум HYMN, който излезе миналата година.

Разследващият руски репортер смята, че делото срещу него е заради разкрития за контрола над погребалния бизнес или за бързите кредити Неистовото желание на някои местни величия да запушат устата на един разследващ журналист в Русия постигна точно обратния на търсения ефект - Иван Голунов, доскоро известен само в пределите на родината си,