Каша от коприва

20 април 2019
Кулинария
16209
1 2
 

Необходими съставки: 500 г коприва, 1 суп. лъж. универсална зеленчукова подправка, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 3-4 суп. лъж. зехтин, 50 г масло, 4 суп. лъж. брашно, 1 суп. лъж. червен пипер, 2 яйца, сол на вкус.

За поръсване: натрошено сирене, орехи

Начин на приготвяне: Копривата се почиства и измива много добре, след което се попарва за кратко в тенджера с вода. Оставя се да заври, като се добавя зеленчуковата подправка. Копривата се отцежда и се накълцва на ситно. В дълбок тиган с незалепващо покритие, леко се задушават в зехтина, ситно нарязания лук и чесъна, предварително смачкан или също нарязан на ситно. След като омекнат, се добавя маслото. Когато то се разтопи, се добавя брашното, за да се запържи. Прибавя се червеният пипер, след което се разрежда с бульона, в който е вряла копривата (около литър). Добавя се накълцаната коприва и се оставя малко да поври. Посолява се. Накрая се застройва с предварително разбитите яйца, при непрекъснато бъркане. Оставя се да поври още 5 минути. По желание се сервира с натрошено сирене и орехови ядки. 

Още от Кулинария
0

Поливат се със специално приготвен сос Необходими продукти: Килограм спанак, 4 супени лъжици растителна мазнина, 50 г краве масло, половин чаена чаша макарони, връзка пресен кромид лук, 2 яйца,

0

Застройва се с прясно мляко и яйце Необходими продукти: 500 г. пилешко месо, 200 г. гъби, 1-2 моркова, резен целина, супена лъжица брашно, чаена чаша прясно мляко, 1-2 яйца, магданоз, лимонов сок,

0

Факт, е че храната е удоволствие и надали съществува човек, който да не обича да си похапва. И с наличието и достъпността на толкова голям избор от изключително вкусни храни идват някои сериозни

0

Продукти: 2 чаени чаши прясно мляко, 250 г бял хляб, 3 яйца, 150 г орехи, 100 г масло, 1/2 ч. чаша захар, галета Приготвяне: Накиснете хляба в прясното мляко.

0

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно. Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж.

Последни новини
0

Яркият килим на цъфналата лавандула омагьосва и вдъхновява. Струва си поне веднъж да се потопите в уханието на цъфтящото лавандулово поле.  Ще ви остане спомен за цял живот!

0

Тогава започва и голямото гризане на мебели Всеки, отгледал кучето си от пале, знае какво настъпва в къщата, когато започне смяната на млечните зъби Всичко, което може да се гризе,

0

Българската народна банка ревизира нагоре прогнозата си за очаквана инфлация през 2019 г. в най-новия брой на тримесечното си издание „Икономически преглед“.

0

Проф. Николай Андреев: Тръгнахме от нулева база, през 90-тте пенсионният фонд се оказа в ръцете на кредитните милионери От 1 юли 2019 г. влиза в сила приетото миналата година с бюджета увеличение на

0

Във връзка с изнесена по-рано тази година информация от Българската национална асоциация „Активни потребители“ за маслиново масло, съдържащо остатъци от халогенирани разтворители,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Пожълтяването на листата на розата е тъжна гледка, независимо дали я отглеждате в саксия или в градината. Причините може да са много, но ще трябва сами да разнищите загадката предвид краткото...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никола Груев-Котарашки и колегите му са първите български музиканти, избрани да свирят на един от най-старите и популярни фестивали в Европа - “Франкофоли” в Ла Рошел, Франция. Изявата им ще е на 14 юли, в последния ден на феста и национален празник на страната. У нас за пета година също се организира “Франкофоли”.

Не, не бихте искали да знаете какво се пее в песента за питбула в култовия филм “Черна котка, бял котарак” - направо сложете червена точка. Но все пак ще се опитаме да цитираме малко (цензурирано) от парчето на Горан Брегович: Аз хапя, гълтам, късам, дера... Аз лая, дращя, ям... В главата ужасен, в душата прекрасен. Аз съм питбул териер!

Женският национален отбор по биатлон на България изведнъж остана без двете си най-добри състезателки през настоящата декада. Емилия Йорданова се сбогува с най-успешния ни зимен спорт, а Десислава Стоянова ще пропусне следващия сезон. На 5 май първата навърши 30 г. Йорданова е решила да прекрати спортната си кариера и да се ориентира към свой