Необходими съставки: 500 г коприва, 1 суп. лъж. универсална зеленчукова подправка, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 3-4 суп. лъж. зехтин, 50 г масло, 4 суп. лъж. брашно, 1 суп. лъж. червен пипер, 2 яйца, сол на вкус.

За поръсване: натрошено сирене, орехи

Начин на приготвяне: Копривата се почиства и измива много добре, след което се попарва за кратко в тенджера с вода. Оставя се да заври, като се добавя зеленчуковата подправка. Копривата се отцежда и се накълцва на ситно. В дълбок тиган с незалепващо покритие, леко се задушават в зехтина, ситно нарязания лук и чесъна, предварително смачкан или също нарязан на ситно. След като омекнат, се добавя маслото. Когато то се разтопи, се добавя брашното, за да се запържи. Прибавя се червеният пипер, след което се разрежда с бульона, в който е вряла копривата (около литър). Добавя се накълцаната коприва и се оставя малко да поври. Посолява се. Накрая се застройва с предварително разбитите яйца, при непрекъснато бъркане. Оставя се да поври още 5 минути. По желание се сервира с натрошено сирене и орехови ядки.