През септември 2018 г. шотландецът Дин Никълсън решава сам да обиколи света с колело. Умореният от работа 31-годишен заварчик мечтаел за истинско пътешествие. Шотландецът тръгнал от  родния си град Дънбар. Оттогава той посетил много държави, а на границата на Босна и Черна гора открил пухкава мяукаща компаньонка, съобщава Bored panda.

Дин разбрал, че предишният стопанин нарочно оставил котката в нищото. Той я нахранил и я нарекъл Нала в чест на героинята от анимационния филм "Цар Лъв". И след посещение на ветеринарен кабинет велосипедистът и осигуряване на необходимия й паспорт Дан продължава пътешествието си заедно с новата си любимка.

Всъщност на колелото нямало място за котката, затова Дин й закрепил кошница на кормилото. Така начин Нала получила най-доброто място.

Оказало се, че за разлика от посестримите си домошарки Нала е родена пътешественичка, която спокойно преодолява големи разстояния. Понякога тя изскача от кошницата и сяда на рамото на Дин. Тя привлича вниманието на околните и охотно позира за снимки на любопитните минувачи.

След преодолените съвместно километри - от град на град, изоставени къщи и пустинни плажове, двамата стават неразделни приятели.

В края на годината обаче пътешествието в дъжд и студ довежда до това, че Нала се разболява. Тогава Дин разбрал, че не може да допусне да я загуби и прекъснал пътуването за няколко седмици за лечение на спътничката си.

Нала бързо оздравява. За да не се повтори това, Дин й осигурява нова по-безопасна и водонепроницаема къща.

Просто е невероятно колко бързо се променят плановете на човек, когато срещне истински приятел, макар и четириног.