Като ярки слънчеви топчици 12 уелш пемброк коргита се втурват в салона на кафене в тайландската столица Банкок. Тук вече с нетърпение ги очакват. Клиентите могат цял час да прекарат с късолапите кучета и да се снимат с тях.

Тази порода става все по-популярна, аз самата много обичам тези кучета. Идвам тук, за да ги опозная по-добре и да реша дали да си купя такова кученце, казва една от посетителките на кафенето.

Коргитата охотно позволяват да ги галят и се съгласяват да изпълняват някои команди - разбира се, срещу вкусно възнаграждение.

Това кученце е толкова мило и много пухкаво. Някои коргита са лениви, но тези са много активни. Наистина се наслаждаваме на компанията на тези кученца, споделя турист от Малайзия.

Собственичката на кафенето Танчанок Канавонг споделя, че това е станало спонтанно. Тя просто искала да сподели любовта и щастието си с клиентите. Двете нейни кучета родили седем кученца и така станало по-весело в кафенето.

Един час в компанията с кучетата струва 11 долара на човек. Сеансите се провеждат три пъти дневно с един почивен ден в седмицата. Служителите в кафенето следят клиентите да не прехранват кучетата.

Тази порода става все по-популярна в Тайланд. Харесват ги заради малкия им размер, весел нрав и забавна външност.

Уелш корги се разделя на две породи - пемброк и кардиган. Първата е по-популярна. Такива са и домашните любимци на британската кралица.