Една от най-важните дейности в добрите практики при отглеждането на пшеницата, е напролет с възобновяването на вегетацията да се прецени нуждата от внасянето на вегетационен хербицид.

Със сигурност няма година с година, когато условията да са еднакви, както и заплевеляването на полетата. Затова и препоръката на специалистите е да се направи внимателно обследване на всяко едно поле, за да се прецени кой хербицид е най-подходящ за конкретната ситуация.

Тази година се очертава изключително трудна относно заплевеляването предвид, че на някои места в страната пшеницата поникна буквално преди месец - месец и половина. В тези райони развитието на плевелите е много сериозно и те се явяват проблем за културното растение.

Байер КропСайънс безспорно е сред компаниите, които разполагат с богато портфолио хербициди при житни култури. В него са включени продукти, които могат да се справят с различни плевели, според видовия състав на полето.

Какви са предложенията на специалистите от Байер за сезона, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 25 март.