Продукти: 2 глави лук, 2 яйца, 50 мл вода, 6 суп. лъж. брашно, 1 суп. лъж. сметана, олио за пържене, 1/4 ч. лъж. червен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Лукът се обелва и се нарязва на пръстени. Прехвърля се в купа. В плоска чиния се смесват 2 суп. лъж. брашно и червеният пипер. Лучените кръгчета се овалват в сместа.

В купа се смесват сметаната, брашното и жълтъците. Добавете вода и сол и добре разбъркайте.

Прибавете разбитите белтъци. Получената смес трябва да е с консистенция на палачинково тесто.

Загрейте маслото в дълбок тиган или тенджера. Потопете луковите пръстени в тестото и пържете от двете страни до златисто.

След като извадите от олиото, поставете пръстените върху домакинска хартия, за да отстраните излишната мазнина.

Нашите лучени пръстени в тесто са готови. Подредете ги в чиния за сервиране и предложете заедно с любимия сос или горчица.