Лумбреко - предпочитан много за лози и овошки

06 март 2019
В лозята
12474
1 2 3
 

Прави зърната на гроздето по-едри, здрави и сладки, предпазваи от загниване

Този органичен листен тор, освен, че е идеална хранителна съставка за лозя, донякъде и замества инсектицидите и хербицидите.

Кое го прави така полезен?

Съществуват поне три позитивни аспекта от приложението му:

Има биорегулиращо действие,

има хранително действие чрез макро- и микроминерални елементи,

има и мелиоративно действие за микроорганизмите в почвата.

За какво служи?

Като основно есенно торене и като стартерен тор напролет.

За подхранване на овошки и лози както в предходния случай, така и по време на вегетацията.

При култури с неколкократно прибиране редовно се прилага за всеки вид поотделно - при ягоди, домати, пипер, както и за всеки откос на детелина, люцерна.

Специално Лумбреко е изключетелен за листно хранене на лозя

Засилва растежните прояви, увеличава общата листна повърхност както и зрелия едногодишен прираст на леторастите по дължина.

Кога да се използва и как?

Във фаза 5-8 лист да се прилага в доза 100 мл на декар - за развитието на пищен листен апарат.

Във фаза "край на цъфтеж" - 100 мл на декар - прави третираните лози по-устойчиви на неблагоприятни климатични условия и на заболявания.

Листното подхранване може да се съчетава и с пестициди. Намалява фитотоксичността и стреса.

Във фаза "наедряване на зърната" - 100 мл на декар. Подобрява качествените показатели - зърната на гроздето наедряват.Много важно качество на този тор е, че стабилизира ципата на зърната и намалява загубите от загниване. А повишава и винените качества на гроздето.

Важно:

Препоръчва се 3 пъти по 100 мл на декар или 4 пъти по 80 мл. Разрежда се 1 литър концентрат Лумбреко в 150 литра вода.

ЦЕННИ БИОЛОГИЧНИ ДАННИ

Изследванията в световен мащаб показват, че 1 тон биотор замества с успе 100 кг минерален тор А по качество в пъти го превъзхожда.

Всички растения, както културните, така и диворастящите, реагират позитивно на него.

Растенията се отплащат и реагират с повишаване на интензивността на жизнените процеси и с по-висока продукция на органична маса. Това довежда до значително повишаване на биологичните им качества.

При лозята и овошките осигурява и стабилно развитие на кореновата система, което е много важно за тях

Още от В лозята
0

Прави се през пролетта "Преди години купих от пазара в София прехвалени лози които се оказаха не от този сорт, които аз очаквах. Доколкото чувам от колеги, това нерядко често се случва.

0

За проблема бензапирен при винопроизводството обяснява консултантът инж. Николай Бакалов Дали бъчвата може да отрови виното? Има винопроизводители, които се вълнуват от проблема и ни задават този

0

"За" Можете да получите много от органичните торове, когато ги използвате правилно и те са качествени. Например, когато косите тревата в двора или на вилата,

0

Важни за всеки професионалист и любител Подхранването на лозите е задължително да се прави всяка година, за да си гарантирате редовното и качествено образуване на нова листна маса,

0

И техните предимства и недостатъци Всички видове торове, които се използват в лозята, могат да се разделят на: органични, минерални и бактериални. Всеки тип има своите предимства и недостатъци.

Последни новини
0

Преди обяд облачността ще е разкъсана, предимно значителна. След обяд ще намалява, най-късно вечерта над Източна България и над по-голямата част от страната ще се установи предимно слънчево време,

0

Слабото място на четириногите е носоглътката Според ветеринарите и при животните процентът на смъртност в резултат на последствията от въздействието на никотина и вредните смоли е същият като при

0

В пушалката има сух див пелин и една таблетка plantabul 5 грама, който съдържа 98% стрък мащерка, и етерично масло тимол 2%, препоръчват пчелари в youtube.com.

0

Днес предлагаме вариант за палачинково тесто с мая. Вместо сирене, можете да използвате извара. Продукти: За тестото: 500 г брашно, 25 г прясна мая, 1,5 л прясно мляко, 2 суп. лъж.

0

През нощта и утре преди обяд облачността ще е разкъсана, предимно значителна. След обяд ще намалява, най-късно вечерта над Източна България и над по-голямата част от страната ще се установи предимно

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Цезалпинията е от друг свят! Носи красиви имена, като „райска птица“ или „гордостта на Барбадос“ например. Растението е изключително топлолюбиво и сухоустойчиво. А точно тук се крие тайната за...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всички 27 държавни и правителствени лидери на оставащите в Евросъюза страни единодушно решиха да дадат отсрочка на датата за излизане на Великобритания от ЕС на основата на два възможни сценария", обяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след приключването на първия ден от срещата на върха в Брюксел, предадоха Ройтерс и ТАСС.

“Ще бъда на репетиция в театъра. Имам премиера на 26 март”, каза Асен Блатечки, който е рожденик днес. Част от празника си актьорът ще прекара в последни репетиции за премиерата на постановката “Чайка” по А. П. Чехов с режисьор Иван Добчев в Драматично-кукления театър “Константин Величков” в Пазарджик.

През лятото температурите ще са с 1 градус по-високи, през юни и юли валежите ще са с 15-20% повече - Проф. Рачев, дойде пролетта, каква ще е? - Пролетта на Балканския полуостров се очаква да бъде с нормални и с малко по-високи от нормалните температури. При валежите нещата стоят обратното - очертава се пролетта да бъде суха.