Вкусна и бърза за приготвяне вечеря

Продукти: 200 г риба тон от консерва, 200 г ориз, 8-10 бр. чери домати, връзка зелен лук или магданоз, 2 яйца, 100 мл прясно мляко или сметана за готвене, 100 г твърд кашкавал или моцарела, сол и черен пипер на вкус, 1-2 суп. лъж. растително масло.

Приготвяне: Сварете ориза в подсолена вода, съгласно инструкциите в опаковката.

От консервата с риба изцедете течността, извадете месото и с вилица смачкайте. Объркайте със сварения ориз.

Зелените подправки нарежете на ситно, а чери доматите - на половинки. Настържете кашкавала и го разделете на две части. Към едната част прибавете прясното мляко (или сметана), добавете сол, черен пипер и разбъркайте.

Вземете термоустойчива форма и намажете с масло. Изсипете сместа от ориз и риба тон и полейте с млякото. Отгоре подредете половинките чери домати.

Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути.

Извадете и поръсете с останалия кашкавал. Върнете във фурната за още 10 минути. Готово!