Осемгодишната кобила Буря печели 34 000 ентусиазирани последователи в Инстаграм благодарение на невероятната си грива, която пада на перфектно оформени вълни. с нея тя прилича на истинска принцеса  Рапунцел.

Кобилата много си прилича със своята русокоса и дългокоса стопанка - 24-годишната студентка Наоми Бекер.

Тя купува Буря именно заради гривата й. Двете живеят в холандския град Лимбург.

Когато Буря беше на 3 години, тя вече имаше грива, която падаше от "раменете" й, разказва стопанката й. Оттогава не е подстригвана и я сплитам на плитка, за да не й пречи да гледа или пък да се заплете в нея.

Наоми прави страница на Буря в Инстаграм и хората толкова харесват качените снимки, че постоянно питат за нови.

А любителят фотограф Присила Гийббърт прави истинска приказна фотосесия на Буря и Наоми.

Конете порода Хафлингер са известни с дългите си къдрави гриви, които поразително приличат на човешка коса. С времето гривата на тази порода постепенно се изправя, само опашката им остава накъдрена.

Породата Хафлингер е селекционирана в Австрия през XVII век и е разпространена в цяла Европа. Първоначално предназначението на тези животни е било селскостопанска работа в трудни планински райони. Днес тези животни се използват за работа, в различни седлови дисциплини като издръжливост, обездка и терапевтична езда. Поради спокойния и благ темперамент те са много подходящи за работа както с деца, така и с възрастни.