Калуната е много интересно градинско растение, което цъфти през лятото и есента. Издръжливостта й на студ и неблагоприятни метеорологични условия е завидна.

В период, когато малко други растения внасят цвят и настроение в градината, тя засвидетелства своята издръжливост и красота. Единственият недостатък е, че щом завали сняг цветчетата покафеняват. Ако засадите калуната в градината, тя ще ви радва дълги години. Не се притеснявайте от студ, сняг и т.н.

Осигурете кисела почва и поливайте при необходимост. На пролет изрежете повредените стъбла и растението ще се възстанови бързо, а през летото ще ви зарадва с нови цветове. Ако пък решите да я отглеждате в саксия и в домашни условия, то трябва да й осигурите подходящи условия. Намерете светло и хладно местенце.

Поливайте редовно, без да допускате задържане на вода в подложката на саксията. Не би трябвало да имате проблеми, а калуната ще си расте без почивка. През пролетта я изнесете на вън.

Все пак подчертаваме, че калуната е градинско растение и би се чувствала по- добре в сурови условия, отколкото вътре на топло. Успех и много розови цветчета...!