Това куче не се разбира с други животни

Всички харесват миловидния шар пей, но не всички знаят, че това е бойна порода кучета, селекционирана в Китай преди 3000 години. В превод от китайски името на породата означава пясъчна кожа, която, освен че е мека като кадифе е набръчкана. Като прибавим към това и много широката муцунка като на хипопотам, шар пеят веднага се превръща в едно от най-сладките кучета на света.

Тази порода се характеризира със сложен характер с лидерски качества, но трябва да знаете, че не може да живее с други животни. Освен това се подгответе, че малкото сладко кученце шар пей ще покаже характер и ще се опитва да ви командва игнорирайки нарежданията ви. Но ако още от самото начало му покажете кой е шефът в семейството (за кученцето водачът на глутницата), то ще ви пази от опасности.

Шар пеят живее 12-13 години и тежи 25 кг, при ръст, не повече от 50 см. Животните от породата са черни, бели, кафяви, с лилава и прасковена окраска.

Това куче няма да допусне непознат да прекрачи прага на дома и няма да позволи някой да ви нагруби. Това куче няма да скача върху вас, като се връщате от работа, а само ще ви посрещне, весело махайки опашка.

По време на разходка няма да се отделя от вас дори на крачка, тъй като изпитва силна привързаност.

Специалистите съветват куче порода шар пей да се купува само от проверени развъдчици с всички необходими ветеринарни документи. Задължително вижте родителите на кученцето, тъй като по този начин ще разберете какво може да очаквате впоследствие от любимеца си.

Когато кученцето вече е в дома ви, не му разрешавайте да си играе с каквото си поиска. Покажете му неговите играчки и се забавлявайте заедно. 

Много е важно шар пеят да има свои играчки
Много е важно шар пеят да има свои играчки
Шар пеите не се разбират с други животни, но винаги има изключения
Шар пеите не се разбират с други животни, но винаги има изключения
Ако имате шар пей, домът ви е в безопасност
Ако имате шар пей, домът ви е в безопасност