Продукти: 1 зелена, кисела ябълка, 4 яйца, 200 г сладкарска сметана, 1/2 ч. чаша брашно, 1/2 ч. чаша грис, 1 пак. (3 г) ванилия, 10 г бакпулвер, 1/2 ч. чаша захар

Приготвяне: Формата за печене се намазва с масло. Почистените и нарязани на филии ябълки се нареждат на дъното на един слой.

В дълбока купа се разбиват яйцата до побеляване. Прибавят се сметаната, брашното, гриста, захарта, ванилията и бакпулвера. Всичко много добре се разбива и се изсипва във формата върху ябълките. Поръсете отгоре със супена лъжица захар.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути или до получаването на златиста коричка. С клечка за зъби се проверява дали е готово.

Изстиналият сладкиш се нарязва.