Една нощ Крис Бъртън от английското графство Съри спокойни си спял и нищо не предвещавало, че ще се случи нещо лошо, когато около 6 часа го събудил странно драскане с нокти по перваза на прозореца, съобщава The Silver Times. И това не било някакво чудовище, а котаракът му. Деветгодишният оранжев тигър Реджи обича да скача от прозореца на покрива на гаража, който е на около метър от къщата им. И обикновено това лесно му се удава, но тази нощ явно нещо се объркало и на връщане от гаража той пада.

За щастие ветеринарният лекар, който го преглежда, казал, че Реджи не е пострадал, но стопанинът му сериозно се притеснил. Трябвало да измисли нещо, за да не рискува повече живота на любимия си котарак, който вече не е млад и сега всеки всеки негов скок е рисков.

Затова Крис решил да му построи мост, но не някоя обикновена дъска, а нещо много по-хубаво като например прочутия Голдън Гейт в Сан Франциско.

Пет дни отнело строителството на Крис, а Реджи внимателно наблюдавал всички етапи от него.

Крис гордо инсталирал красивия червен мост, водещ от прозореца на къщата към покрива на гаража. Но...Реджи упорито го игнорирал и продължавал с опасните скокове. Може би и заради миризмата на прясна боя.

Тогава Крис измислил как да привлече котарака да използва моста. Просто посипал по него любимата котешка храна и...Реджи не издържал. Сега оранжевият тигър използва активно своя личен мост. Ползва го и като наблюдателен пункт.

Един от опасните скокове на Реджи
Един от опасните скокове на Реджи
Реджи игнорира готовия Голдън Гейт и продължава с опасните скокове
Реджи игнорира готовия Голдън Гейт и продължава с опасните скокове
Любимата котешка храна решава проблема
Любимата котешка храна решава проблема