Продукти: За тестото: 1 ч.л. брашно, 150 г орехи, 150 г захар, 4 белтъка, щипка сол и лимонена киселина;

За крема: 80 + 30 + 5 г черен шоколад, 1 суп. лъж. пудра захар, 300 мл сладкарска сметана.

Приготвяне: Изсушете орехите в сух тиган и ги накълцайте на ситно. Разбийте белтъците с щипка сол и лимонена киселина (можете да вземете няколко капки лимонов сок, или изобщо да не слагате лимон). Постепенно добавете захарта и разбъркайте до твърд сняг. Добавете брашното и ядките и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

От пергаментова хартия или хартия за печене изрежете 6 кръга с диаметър 18 см. Върху всеки лист поръсете брашно и сипете от тестото. Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна. Печете всяка кора 5 мин. След това извадете от фурната и оставете да се охлади. С помощта на шпакла или широк нож отделете хартията. Внимавайте, защото блатовете са много чупливи, но дори и това да се случи, не се притеснявайте, защото можете да ги подредите като пъзел.

Разтопете 80 г черен шоколад във водна баня, докато се втечни. С помощта на четка намажете петте блата с шоколад, а шестия блат оставете без шоколад. Оставете да се охлади на стайна температура.

За крема: Разбийте сладкарската сметана като прибавите 1 суп. лъж. пудра захар. В отделна купа отделете 4 суп. лъж. от разбитата сметана. Към останалия крем добавете 30 грама настърган шоколад и добре разбъркайте.

Започнете да сглобява тортата. За всеки блат намажете със сметана с шоколад. Най-отгоре поставете блата без шоколад. Цялата торта се намазва с бялата сметана. Поръсете с настърган шоколад. Поставете я за няколко часа в хладилника.