Превъзходен на вкус, нискокалоричен

Продукти: 2 чаени чаши ягоди, килограм кисело мляко, 2 чашки захар.

Начин на приготвяне: Киселото мляко се изсипва в тензухена торбичка или кърпа и се отцежда 1-2 часа.

Ягодите се почистват, измиват, нарязват и се посипват с половината от захарта за 1-2 часа. Киселото мляко се подслажда с останалата захар, разбива се добре и се разбърква с ягодите.

Получената смес се поставя в съд, подходящ за хладилна камера. По време на замразяването се разбърква два-три пъти.

Плодовият сладолед се отгребва със специална лъжица и се сервира с украса по желание.

Към него може да се прибави разбита сметана- 100 г. сметана със супена лъжица захар. Вкусът на сладоледа е превъзходен и е ниско калоричен.