Необходими продукти: 5 броя тиквички, 2 чашки ориз, 2 глави кромид лук, чаена чаша домати от консерва, 2 чашки растителна мазнина, връзка магданоз, 6 чашки вода, соли и черен пипер на вкус.

За млечния сос : Чашка кисело мляко, 2 яйца, супена лъжица брашно, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Лукът се почиства, нарязва се на дребно и се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се почистеният и измит ориз и се пържи до прозрачност. Добавят се една трета от доматите, половината от водата, малко сол и сместа се оставя да ври, докато водата поеме от ориза. След това пълнежът се снема от огъня, поръсва се с черен пипер и ситно нарязан магданоз. 

Тиквичките се остъргват, измиват, разделят се напречно на две части, издълбават се и се пълнят с приготвената смес. Заливат се с доматен сос и се пекат
Готовото ястие преди да се извади от фурната се полива със сос от разбитото кисело мляко, брашно, яйца и малко сол.

За да се получи гладък сос, брашното не трябва направо да се смесва с яйцата. Първоначално то се разбива с киселото мляко и след това се добавят яйцата.