Необходими продукти: килограм червени, сушени пиперки, 500 г зрял фасул, 100г стар фасул, 100 г стар кромид лук, 20 г брашно, 50 г орехови ядки, чаена лъжичка червен пипер, 50 мл олио, чаена лъжичка сушен магданоз, чубрица.
Начин на приготвяне: Фасулът се сварява и посолява. С помощта на цедка се отделят люспите.
Лукът се запържва, добавят се сол, червен пипер и джоджен, чубрица и магданоз. Двете смеси се разбъркват, добавя се брашното и смлените орехови ядки.
Пиперките се измиват, почистват и се напълват със сместа, като отворите им се потапят в брашно. Редят се в намазнена тава, поръсват се с олио и се заливат с чаена чаша вода. Пекат се 10 минути в силно нагрята фурна, а след това се допичат около 15 минути в умерена.
Ако чушките загорят леко в горната си част, се покриват с хартия до пълното им изпичане.
Коментари