Дните вече са забележимо по-дълги, а слънцето е все по-ярко. На някои от градинските растения вече се разпускат цветните пъпки и се появяват млади растенийца. Скоро всичко в природата ще се събуди, но още преди това започва периода на активен растеж при стайните и балконските растения. Помогнете на вашите любимци без загуби да започнат новия сезон като проведете с тях необходимият комплекс от мероприятия.

ДЪРВЕТАТА СЕ РЕЖАТ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА СОКОДВИЖЕНИЕТО
В началото на март започва сезона на работа с контейнерните растения, а веднага след като се разтопи снега се прави резитбата на дърветата и храстите.
Големите декоративни треви с дълги и тесни листа дори през зимата са украса за градината. Преди да се появят новите им листа, всички изсъхнали части по тях трябва да отрежете на височина около 10 см. над почвата. След това, след като се разтопи снега, отстранете от земята всички изсъхнали части на растенията.
Декоративните многогодишни растения. Веднага след като се разтопи снега може да пристъпите към размножаването чрез разделяне на храста при лятно и есенноцъфтящите видове и сортове. В случай на нужда, пресадете ги на ново място.
Компост. За да повишите плодородието след разтапянето на снеговете закопайте в повърхностния слай на почвата компост.