Продукти: За тестото:100 г маргарин, 3 суп. л. готварска сметана или кисело мляко с висока масленост, 0,5 ч.л. сода (без да я слагате предварително в млякото), 1 ч. чаша брашно

За плънката: 3 глави стар лук, 3 яйца, 3 парчета (триъгълничета) топено сирене

Приготвяне:От продуктите замесете тестото и го оставете за 20 минути в хладилник.

Лукът се нарязва наситно и леко се задушава в мазнина. Прибавят се суровите яйца и настърганото на ренде топено сирене.

Тестото се разделя на две части. разточват се на два кръга с диаметър малко по-голям от този на тавата, в която ще печете. Поставя се първата кора, отгоре се изсипва плънката и се покрива с втората кора. Отстрани леко се прищипва, за да се затвори добре плънката.

Пече се в предварително загрята фурна до образуването на златиста коричка.