Алтернативна медицина

Акупунктура-медицина от древен Китай

Ако сте отворени към алтернативната медицина, не се колебайте да опитате
Акупунктурата е позната от преди 5000 години в древен Китай. Използват се малки, стерилни игли, които се различават от медицинските игли. 

Днес акупунктурата се комбинира с билколечение. Тази комбинация се използва в най-престижните SPA-центрове. Най-добър ефект се постига след серия от сеанси, въпреки че подобрение може да настъпи и след първата процедура. При акупунктурата се стимулират различни точки от човешкия организъм. През последните 40 години акупунктурата се превърна в добре позната и разумна терапия в развитите и развиващите се страни.

Съвременната теория на акупунктурата се основава на лабораторни изследвания, проведени през годините. Тя се прилага за лечение на здравословни проблеми като остеоартрит, болки в гърба, мигрена, болезнена менструация, астма, повръщане при химиотерапия. Проучванията са доказали, че акупунктурата може да помогне и при пристрастяване към наркотици. Помага при проблеми с кожата, като розацея, акне, алергия, при артрит болки в ставите, ревматизъм, безсъние, неврози. Иглите могат да се поставят по цялото тяло.


Акупунктурата не е подходяща за бременни жени. Преди започване на лечението е необходимо да се консултирате с лекуващия ви лекар.