Става все по-топло и по-топло. През уикенда ще е топло, а в неделя може да достигнем и 20 градуса, прогнозира проф. Георги Рачев по Би Ти Ви.

Циклонът, който се очаква в понеделник, може да мине по-бавно или по-бързо и тогава валежите няма да са съществени. Важното е, че ще влезе студен въздух, температурите ще паднат със 7-8 градуса.

От вторник до четвъртък ще е сравнително по-хладничко, с отделни валежи. И в края на месеца - бум, над 20 градуса.

От 28 март температурите ще бъдат над 20 градуса особено в Северна България. Продължаваме да бъдем с 1 градус над средната норма.

Валежите във Варна са твърде малко този месец, докато Сандански и Петрич са два пъти над нормата. Очакваният циклон евентуално ще компенсира това, тъй като сега ще вали във Варна и Лудогорието.

Същевременно валежите ще бъдат от Румъния до Гърция, като особено в Северна Гърция се очаква да са доста повече от България. Ще паднат много дъждове, но ще бъдат разтеглени в денонощието, така че не се очакват екстремни ситуации.

Сняг се очаква да вали на връх Тодорка от понеделник до четвъртък при доста екстремни температури. Сега в ниското няма сняг, но във високата част над 2000 метра се е понатрупал. Пълно е горе със сняг, каза проф. Рачев. По думите му Алпите също се понапълниха със сняг, но чак в края на сезона.