През следващите дни в Западна и Централна България предстоят повече слънчеви часове. В Източните райони - до умерен вятър, облачно време, на отделни места - със слаби валежи от дъжд.

Подобна е прогнозата и за събота. В неделя - утихване на вятъра в Източна България. Тогава от Запад се задава увеличение на облачността. Минималните температури ще са около нулата, а максималните - между 9 и 14 градуса.

През повечето дни от следващата седмица ще има значителна облачност, на отделни места - със слаби превалявания от дъжд, а в планините - от сняг.

Прогнозата е за предимно слаб вятър.

В понеделник - от Север, а във вторник и сряда - от Североизток. Тогава температурите ще са относително по-високи, а през следващите дни изгледите са бавно да се понижават.

Към 22-23 февруари вероятността за валежи е по-малка. Прогнозата е и за по-значителни разкъсвания на облачността. Температурите ще се повишат отново и минималните в по-голямата част от страната ще са положителни, а максималните - над 10 градуса.

През последните дни от месеца облачността ще е по-често значителна. Остава с повишена вероятност за валежи и температури над климатичните норми.