Доларът намалява темпа на укрепването си. Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е загрижен за ръста на американската валута.

Търговците ще следят срещата на ръководителите на централните банки в Джаксън Хол (Уайоминг), която ще се проведе в края на тази седмица.

Цените на пшеницата на Чикагската борса вчера показаха силен спад. Фондовете отчитат известна печалба от закупени преди това договори на цени близки до най-високото ниво от 2012 г. насам.

Въпреки че изглежда като техническа корекция, търговците са загрижени за ръста на продажбите на място в Русия след слухове за промяна в местната политика за износ.

Първите резултати от турнето Profarmer показват много високите нива на добивите на царевица и соя в Южна Дакота и Охайо. Това противоречи на актуализираните оценки за реколтата, публикувани от USDA.

Така делът на царевичните култури в добро и отлично състояние е намалял с 2% до 68%, а на соята - с 1% до 65%.

Вчера фондовете бяха нетни продавачи на 8 500 партиди пшеница и 5 500 партиди царевица. Що се отнася до соята, те заемат неутрална позиция.

Седмичните обеми на експортни пратки бяха в най-ниското ниво от очакванията на търговците. Доставките на пшеница възлизат на 345 375 тона, на царевица - 1.097 милиона тона и соя - 639 хил тона.