На 23 март в гр. Хасково ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на НССЗ (Териториален областен офис на НССЗ в гр. Хасково) и Аграрен университет – Пловдив, съобщи Националната служба за съвети в земеделието.

На семинара ас. Крум Христов от Аграрен университет – Пловдив ще запозне присъстващите с изискванията при подаване на заявка за второ плащане при изпълнението на проекти по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани" и по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, както и с данъчното облагане на доходите от земеделска дейност, документите при продажба на продукция и пазар, доходи на земеделските производители и факторите влияещи върху търсенето и предлагането на земеделски продукти.

Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Хасково ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по ПРСР 2014-2020 г.

Семинарът ще се проведе в гр. Хасково, пл. „Свобода” № 5 - залата на Областна администрация.

На същата дата ще се проведе и семинар с демонстрация в с. Виноградец, обл. Пазарджик на тема „Изисквания за създаване на интензивни черешови насаждения. Типове подложки. Сортове налагащи се в практиката”.

Доц. д-р Антон Йорданов от Аграрен университет – Пловдив ще запознае гостите с биологичните особености и изисквания към почвено-климатични условия на черешата, създаване на ново черешово насаждение, особеностите при отглеждането на интензивни насаждения. Той ще направи и демонстрация на агротехническите мероприятия при отглеждане на череши.

Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Пазарджик ще представят възможности за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, подмярка 4.1.2 „Подкрепа за инвестици в земеделски стопанства“ и Директни плащания кампания 2018г.