През нощта над страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури между 7° и 12°, в София около 8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик Христо Христов. Утре ще бъде предимно слънчево. През деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°, в София около 21°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври (949 hPa) и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на областта. Ще духа до умерен запад- северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра около 9°. Топло ще е и над Западна Европа и Централното Средиземноморие, докато над североизточните райони от континента ще бъде по студено от обичайното за месеца.

През следващите дни ще се задържи сухо и сравнително топло за периода. Преобладаващите температури ще са: минимални - 7°-12°, максимални - 20°-25°. Сутрин на места в низините и източните райони ще се образува мъгла или ниска облачност. По-късно през деня ще бъде предимно слънчево, над Западна България с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в много райони ще е и почти тихо.