Екопътека на Ждрелото застрашава живота на туристи, сигнализират от сдружение „Зелени инициативи“. Екип на сдружението е  посетил екопътеката в Ждрелото на река Ерма в община Трън.

"Нашият екип констатира, че състоянието, в което се намира екопътеката е изключително лошо и опасно. Не съветваме родители да водят децата си там, което е честа практика в почивните дни. Преходът по нея е затруднен и в някои участъци крие сериозни опасности. Причината за това е лошото състояние, в което се намират съоръженията, особено мостовете, липсата на указателни табели и маркировки. За нас е необяснимо безотговорното отношение на общината. Прилагаме снимков материал, който онагледява състоянието на екопътеката и някои от опасните участъци. Обектът се радва на голяма посещаемост, особено в почивните дни, тази положителна тенденция ще се засили през летните месеци", пише в сигнала.

На 3 и 4 юни, 2017 година в град Трън предстои Седми национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли „От Трън по-убаво нема 2017“. В рамките на фестивала ще има мероприятия, които ще се проведат в района на Ждрелото на река Ерма.

Сдружение “Зелени инициативи” е внесло сигнал до Министерство на околната среда и водите, в което призовава да бъдат предприети необходимите действия, да бъдат взети адекватни мерки за обезопасяване на екопътеката с цел превенция от нежелани инциденти.