Рецептата е на дядото на Искра Стоянова от Разград

От малка съм гледала как дядо „свещенодейства“ около разсада си с домати и го поливаше с нещо, пише Искра. Той винаги имаше под ръка мая, захар, сладко и даже мед, които разтваряше във вода и подхранваше растенията. Много често ги поливаше и с... бира. Един литър пиво разреждаше с 10 литра вода и с този разтвор поливаше кофичките си. Разсадът буквално искаше да „изскочи“ от съдинките.

Уточнение: Разтворът на бирата се смята за много щадящ биостимулатор на растежа на растенията. Прилага се при разсад във фазата на поява на първия лист. Добре е да се използва живо пиво. Поливането трябва да става много внимателно, за да не попадне разтворът върху нежните листенца.

Сега и аз използвам дядовата рецепта за подхранване. Поливам не само разсадите си, но и стайните цветя като започвам от началото на февруари през две седмици. Резултатът е пищни, ярки и здрави цветя през цялото лято, обяснява Искра.