Министър Христо Бозуков ще отмени заповедта си за мерки 10 и 11 от селската програма. Това стана ясно преди час от изказване на бившия министър на земеделието Десислава Танева след среща в Министерския съвет със служебния министър Христо Бозуков, организирана от премиера Огнян Герджиков.

Според Танева министър Христо Бозуков има основание още тези дни да издаде новата заповед, с която да отмени старата от 31 март 2017 г., която нареждаше през кампания 2017 г. да не се приемат заявления за подпомагане по мерки 10 и 11 от ПРСР 2014-2020.

Министър-председателят Огнян Герджиков организира работната среща по актуални въпроси на земеделските производители с участието на министъра на земеделието Христо Бозуков и неговия екип и експертния екип на ПП ГЕРБ, начело с бившия министър на земеделието Десислава Танева, защото, както той заяви, е поел ангажимент да съдейства за развитието в сектора и специално за хода на плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители.