Благодарение на една добавка стават неустоими

Толкова големи и сочни котлети не съм правила никога, споделя с нас читателката Бистра Иванова от Драгоман.

Опитайте да ги направите по новата ми рецепта и и вие ще останете приятно изненадани.

Овесените ядки, които прибавяме към каймата, не само ще придадат обем на котлетите, но и ги правят много сочни.

Пилешките бургери могат да бъдат приготвени и във фурната!

Друга добра идея е да сложите парче кашкавал вътре в месото, преди да оформите котлетите.

Продукти: 500 г мляно пилешко месо, 1 яйце, 1/2 чаена чаша овесени ядки, 1/2 ч. чаша прясно мляко или вода, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, сол, черен и червен пипер на вкус, олио за пържене

Приготвяне: Смесете вода (млякото) и яйцето. С тази смес залейте овесените ядки и оставете за 20 минути. Нарежете лука, смачкайте чесън. Прибавете ги към мляното пилешко месо.

Смесете накиснатите овесени ядки с червен пипер, сол и черен пипер и ги добавете към каймата.

Запържете котлетите от двете страни първоначално на силен огън. Намалете котлона и продължете да пържите до готовност.

За панировката можете да използвате смлени орехи или фъстъци. Ще получите фантастична хрупкава коричка, която ще изненада и най-големите чревоугодници.

Сервирайте тези бургери със заквасена сметана или сладко-кисел сос.