Заради забавени плащания на предадената продукция, десетки производители на тютюн от областите Кърджали и Хасково заплашиха с протести и гражданско неподчинение. Вече осем месеца те очакват да им бъдат преведени парите. Снощи в кърджалийското село Конево недоволните стопани проведоха събрание и дадоха на фирмата срок до края на месеца да се разплати, предаде БНР.

Ощетените от изкупвача производители са стотици каза кмета на Конево Хасан Мустафа. Точно на 2 февруари ние сме предали тютюна. Вече се наслушахме на приказки седем месеца, лъжат ни, лъжат ни и затова вече днес предприехме този ход.

На срещата са присъствали председателят на Асоциацията на тютюнопроизводителите в България Асен Кючуков и представител на фирмата. След дълги преговори стопаните са решили да направят последен компромис. Ще изчакат още до края на другата седмица, защото представителят на фирмата твърдо е обещал, че до края на другата седмица ще бъде изплатено.

Производителите са категорични, че ще устояват правата си докрай. В началото на септември ще бъде взето решение какви действия да бъдат предприети в Кърджали и Хасково , ако тютюневият търговец не плати за изкупената преди осем месеца продукция.