На 25 август - четвъртък, в. "Български фермер" кани жителите и гостите на София уникален фермерски пазар пред Министерството на земеделието и храните.

Пазарът е част от най-новата инициатива на вестника за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

В края на миналата година "Български фермер" организира национален дебат за бъдещето на фермерските пазари в страната.

В приложение на част от идеите, споделени по време на дебата, вестникът в партньорство с Българската банка за развитие е организатор до края на 2016 г. на няколко фермерски пазара.

Целта е чрез тях да покажем, че има начини местните земеделски стопани и производители на храни да печелят, като пряко да продават стоките си на потребителите, на градските жители, които все повече се интересуват от качеството и чистотата на храната. Ще насърчим контактите помежду им.

На първия фермерски пазар, който бе на 4 юли в Бургас, участваха с чисти храни местни производители на зеленчуци и плодове, биопроизводители от различни райони на страната, фермери с млечни и месни продукти, пчелари.(Виж снимката)

Фермерският пазар в София, организираме със съдействието на Столична община, Министерството на земеделието и храните, Българска асоциация "Биопродукти", фондация "Биоселена", "Хранкооп - София". Поканили сме да го открият в 10 часа на 25 август министъра на земеделието и храните Десислава Танева и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Очакваме Ви!

До края на годината "Български фермер" ще организира още 3 фермерски пазара в големи областни градове. Следващият ще е на 12 септември в Пловдив на централния площад.
График на следващите ще публикуваме на страниците на вестника и в сайта bgfermer.bg. Заявки за участие на фермери и присъствие на рекламодатели се приемат на e-mail:[email protected], [email protected], телефон: 02 942 2504