Дефилето на младото вино ще се проведе в Пловдив на 27-ми ноември. Това съобщи пред журналисти Любозар Фратев, председател на съвета по туризъм, предаде „Фокус”.

Изданието на събитието ще бъде седмо по ред. Фратев добави, че ще има и повече участници от предишните години, а и програмата е разширена. Младите български вина ще се дегустират на повече локации, ще се включат няколко ресторанта, които са подготвили специални менюта.

26 ще са винопроизводителите, които ще предлагат свои продукти на повече от 10 локации в Пловдив. Фратев добави, че на предишните шест издания на дефилето са присъствали около 60 000 души - пловдивчани и гости на града.

От 23 ноември започва програмата на дефилето, която ще предлага разнообразни събития. Тяхната цел ще бъде да подгрее пловдивчани за предстоящия празник.
Няколко заведения ще представят „Светът на виното в Пловдив” днес. Четвъртък от 19:00 часа на Римския стадион ще се проведе спектакъл на огъня и танца „Легенди за виното”.

Петък, 27 ноември от 14:00 часа е официалното откриване на дефилето. То ще започне пред сградата на местната администрация с шествие, предвождано от ансамбъл „Тракия” и бог Дионисий, който ще поведе „последователите си” към Стария град, където ще бъде отворена първата бъчва от младо българско вино. На събитието ще присъства министърът на туризма Николина Ангелкова. Покана е изпратена и до министъра на земеделието и храните Десислава Танева.