Продукти: за тестото: 180 г брашно; 120 г масло; 2 суп. лъж. студена вода; 2 суп. лъж. пудра захар; малко сол; няколко капки лимонов сок.

За пълнежа: 250 мл прясно мляко; 45 г царевично нишесте; 30 г захар; сок и кората от 3 лимона; 190 г захар; 115 г пудра захар; 5 жълтъка; 6 белтъка.

Приготвяне: Омесете тестото в комбайн, докато получите топка. Завийте във фолио за свежо съхраняване и оставете за 30 минути в хладилника. Извадете и разточете тестото на блат, според размера на формата, приблизително с диаметър 26 см. Поставете блата във фризера. Извадете замразеното тесто, покрийте го с фолио и печете до готовност.

В малка тенджерка смесете прясното мляко и лимоновия сок и го загрейте до кипване.

В отделна купа разбийте жълтъците с 30 г захар и царевичното нишесте, докато се получи хомогенна маса. Добавете половината от горещото мляко към жълтъците.

Разбъркайте добре, прехвърлете в тенджера и поставете на котлона. Варете при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.

Свалете от котлона, добавете лимоновата кора и разбъркайте. Разбийте в миксер белтъците заедно със 190 г захар до получаването на гъста пяна. Половината от общото количество белтъци се добавя към жълтъчната маса, смесва се и се разпределя върху изпечения и изстуден блат. Останалите белтъци се шприцоват със сладкарски шприц под формата на топки или розички.

Пече се във фурна, за 10 минути на 150 градуса, до получаването на златистокафява коричка.