Ако сте почитател на оригиналните ястия и необичайни комбинации, тази салата със сигурност ще ви хареса.
Необикновеното тук е комбинацията на рулца от раци и колбас. Има пресни краставици, консервирана сладка царевица и яйца.
Между отделните пластове се маже с майонеза (най-добре домашна). Ако искате, можете към майонезата да прибавите няколко лъжици кисело мляко, за да стане по-лека.
Продукти: 250 г мек колбас, 100 г рулца от раци, 100 г консервирана царевица, 2 пресни краставици, 2 яйца, майонеза, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Подгответе всички продукти и вземете купа, в която ще приготвяте салатата. Нарежете мекия колбас на кубчета и изсипете в купата. Сипете отгоре 2 суп. лъж. майонеза и намажете. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Това се повтаря след всеки ред.
Пресните краставици се нарязват на малки кубчета и се слагат върху колбаса.
Отворете консервата с царевица, изсипете течността и сипете царевицата върху краставиците. Рулцата от раци предварително се размразяват и се нарязват на кръгчета или отново на малки кубчета. Прибавете ги върху царевицата.
Яйцата трябва да са твърдо сварени - варете 10 минути. Обелете и настържете на ситно ренде. Покрийте с тях салатата.
Оставете за около час в хладилника и сервирайте.
Добър апетит!
Коментари