Тази тема ще бъде обширно обсъдена на 21 ноември 2018 г. в София на международна конференция, посветена на настоящето и бъдещето на системите за съвети в земеделието и тяхната роля за внедряване на иновациите. Организатор е Националната служба за съвети в земеделието.

Участниците ще обменят знания, опит и идеи относно възможностите за развитие на консултантските услуги в областта на земеделието през новия програмен период 2021-2027 г. Друга основна тема на масата за дискусии ще бъде взаимодействието между научни изследвания, съвети в земеделието и земеделски бизнес.

Конференцията ще обсъди и представените от Европейската комисия законодателни предложения относно ОСП след 2020 г. и очакванията тя да насърчава и подпомага в още по-голяма степен използване на съвременните технологии и иновации.

Ще присъстват представители на организации за съвети в земеделието и научно-приложни институти от България и други държави от Югоизточна Европа, както и неправителствени организации и представители на държавната администрация.