Вкусни кюфтета в гъст и ароматен сос - добър избор за обяд или вечеря за цялото семейство. Сервирайте с любимата си гарнитура.

Продукти: 700 г мляно месо, 1 глава лук, 1 яйце, 1/2 суп. лъж. галета, 4 суп. лъж. прясно мляко, 4 суп. лъж. кетчуп, 1 суп. лъж. горчица, сол и смлян черен пипер на вкус

За соса: 220 г гъби печурки, 1 глава лук, 2 суп. лъж. масло, 2 суп. лъж. брашно, 1 ч. чаша бульон или вода, сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне: В голяма купа смесете каймата, галетата, прясното мляко, яйцата, нарязания лук, кетчупа, горчицата, солта и пипера. Разбъркайте добре с ръце и оформете от сместа малки кюфтенца.

Загрейте растителното масло в тиган и изпържете кюфтетата. Прехвърлете ги в чиния.

В същия тиган разтопете маслото, добавете нарязаните лук гъби и запържете, докато лукът омекне и стане прозрачен, около 3 минути.

Сипете брашното и разбъркайте добре, за да не станат бучки. Добавете бульона (водата) и отново разбъркайте.

Върнете кюфтетата обратно в тигана и разбъркайте със соса. Подправете със сол и черен пипер и оставете да заври. Задушавайте около 5 минути, докато сосът се сгъсти.