Продукти: 800 г. свинско месо, 250-300 г гъби, 2 малки или 1 по-голяма чушка, 1 голяма глава лук, 1 морков, 1 суп. лъж. доматена паста или кетчуп, малко магданоз или копър, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Месото се реже на парчета и запържваме в мазнината до златисто. Прибавяме нарязания на полумесеци лук, разбъркваме и задушаваме около 3 минути. Изсипваме нарязаната "на сламки" чушка и гъбите, нарязани на половинки (ако са големи гъбите ги режем на четири, а ако са дребни - ги поставяме цели). Добавяме още настъргания на едро морков и доматената паста. Запържваме за 5 минути. Заливаме с 300 мл вода и задушаваме на слаб огън за 30 минути. От време на време разбъркваме и ако е необходимо добавяме вода.

Сервираме с картофено пюре или задушени зеленчуци и поръсено с нарязан магданоз или копър.