Тази бърза и вкусна разядка от тиквички може успешно да конкурира традиционните туршии от стерилизирани краставички и домати.

Продукти: 2-3 тиквички, 4-5 скилидки чесън, 1 връзка магданоз или босилек (може и смес), 50 мл зехтин, 2 ч. лъж. мед, 2 суп. лъж. ябълков оцет, сол на вкус.

Тиквичките се измиват добре. Ако кората е дебела - обелете я. Нарежете ги на тънки кръгчета и прехвърлете в подходящ съд. Зелените подправки се нарязват на ситно, а чесънът се смачква през преса. Прибавете към тиквичките и добре разбъркайте.

За марината смесете зехтина с меда, оцета и солта. Подправете тиквичките и добре разбъркайте, за да може всяко парче да се покрие с марината. Покрийте с капак и оставете в хладилника за нощта. Тиквичките са готови. Можете да съхранявате в хладилника 3-4 дни.