Необходими продукти: Две тиквички, 200 г. пилешки гърди, супена лъжица зехтин, прясно изцеден лимонов сок на вкус.
Начин на приготвяне: Пилешката пържола се нарязва с остър нож на две по-тънки парчета и се изпича на грил тиган. Тиквичките, избират се по-млади, без семена, се нарязват на ивици и се изпичат в тиган.
Изпечените пилешки гърди се нарязват на хапки. Всяка хапка се загъва в една лента изпечена тиквички, навива се на стегнато руло и се забожда с клечка за зъби.
Рулцата се нареждат в подходящ съд и се овкусяват със зехтин и лимонов сок.
Могат да бъдат поднесени и като вечеря с гарнитура от домати, лук и нарязани на кръгчета зелени чушки.
Коментари