Козметичния свят е толкова необятен, че непрекъснато се правят нови открития в тази област. Компонентите, които се влагат в продуктите, са толкова разнообразни, че не е никак трудно човек да се изгуби. Някои могат да изглеждат на пръв поглед странни и искрено да предизвикат интереса ви. Вижте 5 от тях и си признайте - знаехте ли тази информация?

Овча мазнина

Lanolin е една от най-популярните козметични съставки, която можете да намерите в лосиони за тяло, почистващи средства за лице и много червила. Разгледайте някои от етикетите на продуктите си у дома и сами ще се уверите. Това, което обаче може би не знаете, е, че тази съставка се извлича от вълната на някои животни. Проучвания показват, че омекотяващото действие на това вещество продължава с часове. Единично приложение може да намали неравността и напукванията по кожата, а редовната употреба води до видимо и трайно изглаждане на несъвършенствата.

Рибени люспи

Тази информация може да не се хареса на всички, но в ежедневието ни често срещана съставка е guanine. Тя се открива в блестящи продукти като червила, лакове за нокти и сенки за очи. Guanine също е позната в козметичната индустрия със свойствата си да прикрива петна и други несъвършенства.

Гребен на петел

Хиалуроновата киселина (HA) се намира в почти всяка клетка на нашето тяло. Тя е основен компонент на кожата, в който са свързани еластин и колаген. Хиалуроновата киселина има способността да черпи влага от въздуха и задържа 1000 пъти теглото си във вода, играейки ролята на резервоар. Преди е била извличана от гребена на петли, но днес тя се прави в лаборатории с помощта на растителни източници и биотехнологични процеси. Това позволява на козметолозите да използват тази съставка както в бюджетни продукти, така и във високия клас козметика, която можете да разгледате в онлайн магазин MAKEUP.

Секрет от охлюв

Все по-познат и често срещан в козметичните продукти. Слузта от охлюв съдържа комплекс от протеини, гликолова киселина и еластин. Твърди се, че муцинът има регенеративни свойства и помага за доброто овлажняване на кожата. Понякога се използва в козметиката и с цел да минимизира видимостта на белези и пигментация.

Масло от птици и норки

Някои кремове за бръснене, слънцезащитна козметика и лакове за коса съдържат масло от норки или от голямата нелетяща птица ему. Съставката допринася за коприненото, овлажняващо усещане, което изпитвате след нанасянето на продукта.