Хората, прекарали COVID-19, могат да се възползват от полезните свойства на райската ябълка, според руска диетоложка, цитирана от Радио 1.

Вера Шарошкина отбелязва, че райската ябълка съдържа витамини А,В и С, което я прави особено полезна за хора с хиповитаминоза след прекарани вирусни инфекции и настинки, предава БТА. 

Консумацията на средно голяма райска ябълка освен това осигурява на организма цялата дневна доза йод.

Плодът е богат и на желязо и калий, необходими на пациенти с проблеми във функциите на сърдечносъдовата система.

Съдържащите се в райската ябълка антиоксиданти са полезни и за пушачите.

Шарошкина предупреждава, че с консумацията на плода не трябва да се прекалява. Диетоложката напомня, че райската ябълка има влакнеста структура, която увеличава натоварването върху храносмилателната система.

Хората с алергии, диабет или запек трябва да изключат плода от менюто си.