Британският лекар Гита Мейкър-Кларк предложи да се ядат няколко храни, които могат да подобрят защитните сили на организма.

Тя подчерта, че имунната система се нуждае от комплекс от витамини и минерали - A, C, D, E, B6 и B12, фолиева киселина, цинк, желязо, мед и селен.

Така зелените зеленчуци, морковите и пъпешът ще запълнят нуждите на организма от витамин А, съобщава Daily Express. Тиквата и сладките картофи имат същите свойства.

Достатъчно количество витамин Е, от което тялото се нуждае, се съдържа в ядките, спанака и слънчогледовото олио. За да попълните запасите от витамин С, лекарят препоръчва да се ядат броколи, чушки, брюкселско зеле и цитрусови плодове.

Според експерта запасите от витамин D трябва да се попълват от октомври до март. Като се има предвид, че този витамин се съдържа в малко количество храни, лекарят препоръчва да не се пренебрегват добрите стари хранителни добавки.

Ще припомним, че през ноември германски учени от Института по молекулярна вирусология на Медицинския център към Университета в Улм съобщиха, че сокът от арония помага да се потиснат до 97% от вируса SARS-CoV-2.

Сокът от нар и зеленият чай също показаха своята ефективност в това.