Страхотно вкусни, дори без месо

Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо. Тези кюфтета могат да бъдат пържени в тиган или печени на фурната. Към ястието можете да сервирате и някакъв сос.

Продукти: 1,5 кг сини домати, 150 г твърдо сирене, 200 г меко сирене (например моцарела или фета), 150 г галета, 100 г бял хляб, 1 яйце, прясно мляко - за накисване на хляб, 1-2 скилидки чесън, сол, черен пипер и магданоз на вкус, растително масло - за пържене

Приготвяне: Нарежете сините домати на малки кубчета и ги изсипете в тиган с малко олио. Запържете малко, след това добавете ? чаена чаша вода и оставете да къкри под капака за около 15 минути, като разбърквате от време на време. Междувременно добавете ситно нарязания магданоз. Когато патладжаните са готови, дръпнете от котлона и оставете да се охладят.

Накиснете хляба в прясното мляко.

Когато патладжаните се охладят, добавете към тях яйцето, накиснатия хляб и галетата. Прибавете настърганото твърдо сирене (или кашкавал), още малко от нарязание магданоз и скилидките чесън, които са смачкани с преса. Всичко се омесва добре и се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Оформяме кюфтетата: направете плоска питка и в средата поставете малко парченце от мекото сирене. Завийте и оформете кюфтето.

Оваляйте ги в брашно или галета.

Когато всички кюфтета са готови ги запържете в малко олио от двете страни. По желание можете да ги приготвите и на фурна.